Beste Tank Museum vrienden

Zoals reeds aangekondigd in onze TMN Info van maart organiseren wij een 5-daagse reis naar Engeland van zaterdag 22 september tot en met woensdag 26 september 2018.

Het programma ziet er als volgt uit :

Zaterdag 22 : vertrek vanop het Jubelpark om 08.00 u stipt. Wij kunnen spijtig genoeg geen parkeerplaats garanderen in de KMS aangezien er nog steeds voorrang gegeven wordt aan de troepen die ingezet worden voor de Operatie Vigilant Guardian. Via Calais en de Shuttle vervoegen we Folkestone (UK) alwaar we via de autoweg en de Dartford tunnel onder de Theems ons naar het noorden begeven. Via secundaire wegen rijden we naar Halesworth waar we hopen de private verzameling van Bruce Crompton, bekend van programma’s op National Geographic TV te mogen bekijken. Nadien rijden we verder naar ons hotel, het Premier Inn Huntingdon (www.premierinn.com/) waar we het warme avondmaal nuttigen en de volgende morgen het all you can eat British Breakfast. Huntingdon ligt ten NW van Cambridge.

Zondag 23 : vertrek naar het Imperial War Museum Duxford (www.iwm.org.uk/visits/iwm-duxford) waar we bijna de ganse dag verblijven. Dit was tijdens WOI & WOII een operationeel vliegveld met o.a. authentieke gebouwen, waar we zowel burger als militaire vliegtuigen in de verschillende luchtvaart hangars waaronder het American Museum kunnen bezichtigen alsook de grote Land Warfare Hall met tanks, kanonnen, enz die dikwijls in een diorama zijn opgesteld evenals de talrijke objecten (V1 op zijn lanceerplatform, Würzburg radar, standaard houten noodhuisje zoals die tijdens en na WOII door duizenden Britse families bewoond werden) die in open lucht tentoongesteld zijn. Er is een museum shop en er is ook een self-service. Na dit bezoek rijden we in de late namiddag door naar het zuiden om voor 3 nachten onze intrek te nemen in het Premier Inn Dorchester hotel. We nemen er het warme avondmaal (één drank inbegrepen) en ‘s anderendaags ‘s morgens een Full British Breakfast (all you can eat).

Maandag 24 : Na het ontbijt rijden we naar het Bovington Tank Museum (www.tankmuseum.org) waar we de ganse openingsduur verblijven. Voor het ogenblik loopt er een speciale tentoonstelling over de Tiger familie waarbij ook een Elefant uit de VSA in bruikleen gegeven is. ‘s Namiddags kan men er ook hun depot bezichtigen vanop het balkon in een nieuwbouw loods, maar we gaan proberen om onder begeleiding ook in het depot zelf tussen de tanks rond te lopen evenals in hun restauratie atelier. Er bevindt zich een cafetaria die het hongergevoel tegen betaling wegwerkt. Na ons bezoek (tot de laatste openingsminuut) rijden we naar een nabijgelegen pub « The Seven Stars » waar we het avondmaal nemen. Dit om iedereen te overtuigen dat men ook in Engeland zeer lekker kan eten in een typisch lokale sfeer. Nadien reizen we terug naar ons hotel. Voor de vrouwen is er de mogelijkheid om Monkey World (niet ver van het tankmuseum) te bezoeken.

Dinsdag 25 : Na een all you can eat British Breakfast vertrekken we naar het westen om de Combatton Combat Collection (www.cobbatoncombat.co.uk) te ontdekken. Dit is de eerste maal dat we deze verzameling bezoeken en we hebben ze toegevoegd omdat we toch in de streek zijn. Nadien terugkeer naar het hotel en warm avondmaal.
Juin 2018

Woensdag 26 : Na het all you can eat ontbijt, terug richting oosten, en als de tijd het
toelaat nog een klein bezoek aan één of ander museum dicht bij onze reisweg. Nadien
gaat het terug richting Folkestone en Brussel. Aankomst ± 19.00 u.

Wij kunnen u deze reis aanbieden voor de prijs per persoon van € 490,- in een dubbelkamer
en € 690,- in een éénpersoonskamer. Deze prijs bevat alles wat hierboven beschreven is,
behalve eventuele middagmalen en consumpties die voor eigen rekening zijn.

Indien je interesse hebt, gelieve dan zo vlug mogelijk het toepasselijke bedrag over te
schrijven op IBAN : BE73 3100 2181 2760. BIC : BBRUBEBB. Er kunnen maximaal 50
personen mee.

DE INSCHRIJVINGEN WORDEN ONHERROEPELIJK OP 22 AUGUSTUS
AFGESLOTEN !

Aangezien we met de bus via de treinshuttle naar Engeland reizen is er vóór de inscheping
een ernstige identiteitscontrole voorzien om illegale inwijkelingen op te sporen : vergeet
dus zeker niet uw identiteitskaart mee te brengen ! Anders blijf je achter in Frankrijk.

Meld ook even aan uw mutualiteit de periode dat u naar Engeland gaat zodat ze u een «
Europese ziekteverzekeringskaart » kunnen afdrukken (indien je er nog geen hebt) want
die moet elk jaar hernieuwd worden, voor het geval dat je dringende medische bijstand
nodig zou hebben.